Så fungerar det

Ledsagning och avlösning - 
enkelt, praktiskt och bekvämt

Håll koll på din ledsagning på ledsagning.se

Här hittar du bilder och information om våra ledstjärnor. Du kan själv enkelt välja vilken ledstjärna/avlösare du önskar genom att söka på olika kategorier och se bilder, men kan självklart få hjälp av oss att matcha dina intressen och behov.

Våra ledstjärnor

På Ledsagning.se kallar vi våra ledsagare för ledstjärnor, detta för att de har många olika talanger och intressen som inspirerar.

Våra ledstjärnor kan vara dansare, musiker, teaterlärare, fotbollsspelare, lärare, konstnärer, bergsklättrare, skidåkare, erfarna inom omsorgen… Ja, listan är lång!

Ledsagning - där du själv väljer!

Vanliga frågor

Hur ska jag göra för att få ledsagare genom Ledsagning.se?

För att få ledsagning hos oss behöver du ha ett beslut om ledsagning/avlösning enligt LSS. Detta får du genom din handläggare på kommunen. Om du blir beviljad ledsagning så pratar du med din handläggare om att du vill ha ledsagning genom Ledsagning.se. Handläggaren skickar i sin tur en beställning till oss. Sen är det bara att köra i gång.

Vad kan jag göra om jag önskar ledsagning och inte är beviljad ledsagning enligt LSS?

Ta kontakt med din handläggare i kommunen och säg att du önskar ledsagning.

Hur fungerar ledsagning hos er?

När vi mottagit en beställning så tar vi kontakt med er för ett första möte som antingen sker hemma hos er eller hos oss på St Eriksgatan Stockholm. Vi gör då en genomförandeplan med innehåll om hur vi på bästa sätt kan genomföra ledsagningen för just er. Sedan kan vi hjälpa till med att hitta en lämplig ledsagare som passar era önskemål.

Ni kan också besöka vår hemsida ledsagning.se för att söka efter en ledsagare som ni tycker kan passa. Där finns en sökfunktion så att ni enkelt kan matcha era behov samt bild på varje ledsagare. Ledsagaren tar kontakt med er och ni bokar in ett första möte på valfri plats. Om allt känns bra så bokar ni tillsammans med ledsagaren in era möten, antingen bestämda dagar eller så hörs ni gång från gång.

Vilka är era ledsagare/ledstjärnor?

Vi anställer först och främst ledsagare med någon form av talang eller specifikt intresse så att vi på detta sätt kan inspirera och motivera. Våra ledstjärnor kan vara dansare, musiker, teaterlärare, fotbollsspelare, lärare, konstnärer, bergsklättrare, skidåkare, erfarna inom omsorgen, autism, språk … Ja, listan är lång! Många av våra ledsagare är yngre med ansvarskänsla och servistänk

Kan man ha flera ledsagare?

Ja du kan ha fler ledsagare. Ibland har man fler beviljade timmar än vad en ledsagare hinner med då kan de dela på timmarna så att ni får ut alla timmar eller ifall du bara önskar olika ledsagare med olika intressen och talanger. Om du eller ledsagaren blir sjuk eller avbokar senare än kl 12 dagen innan så förfaller dessa timmar.

Vad händer om ledsagaren eller du blir sjuk?

Om du blir sjuk eller avbokar senare än kl 12 dagen innan så förfaller dessa timmar. Om din ledsagare blir sjuk och eller får förhinder av något slag och avbokar senare än kl 12 dagen innan så har ni dessa tider till godo. Om det mot förmodan skulle ske kan ni alltid kontakta oss för att hitta en ersättare.

Vem står för kostnaderna vid aktiviteter?

Om ni bokat en aktivitet som kostar pengar så betalar ni endast för er och vi står för kostnaden för ledsagaren.

Vem bokar och bestämmer när ledsagningen ska ske?

När ni fått en ledsagare så är det ni som har direktkontakt och bokar tiderna, Om ni skulle ha några funderingar så kan ni alltid höra av er till oss.

Vi har redan en ledsagare men önskar ha ledsagning genom Ledsagning.se?

Ibland händer det att man hittat en egen ledsagare utifrån eller kanske i familjen som man önskar ha. Då ber ni ledsagaren skicka mail till info@ledsagning.se så tar vi kontakt med vederbörande som får komma på ett anställningssamtal.

Ledsagning.se är en ledande leverantör av ledsagning och avlösning inom LSS. Vi finns för närvarande i Stockholmsområdet.

Kom och träffa oss!

Du är välkommen att komma och träffa oss och se om Ledsagning.se är rätt för dig! Du är välkommen att boka tid på telefon eller mail. Vårt kontor ligger på St Eriksgatan 48B i Stockholm.

Du kan också ringa oss på 08 - 522 082 83 eller skicka mail till info@ledsagning.se.

Ledsagning.se är specialiserat på LSS-tjänster - daglig verksamhet, korttids och ledsagning.